maandag 3 november 2014

Scèneplan


Bron:
Mees Kees in de gloria

Uitgeverij Ploegsma Amsterdam
Schrijfster: Mirjam Oldenhave

Inhoud:
Mees Kees in nog een stagair en heeft allerlei leuke/aparte manieren van lesgeven en omgaan met kinderen. Wanneer Mees Kees jarig is besluiten de kinderen uit zijn stage klas een plan te maken om Mees Kees te verassen. Maar ze waren vergeten dat er nog iemand jarig was, Tobias die bang is voor de tien-minuten gesprekken die binnenkort gehouden zullen worden.. Maar ook daar heeft Mees Kees een goede oplossing voor.
The phrase that pays:
De vader van Tobias is overleden, daardoor is hij erg bang om mensen te verliezen, dus ook Mees Kees. Hij ziet Mees Kees als een soort vaderfiguur. Tobias ziet zichzelf erg negatief en Mees Kees verbeterd Tobias zijn beeld.
Droom:
Tobias droomt dat hij rapt voor Hasna (een meisje waar hij verliefd op is). De rap gaat over zoenen met haar. Ook droomt hij over trouwen met Hasna.
Fantasie:
Mees Kees bedenkt manieren om leren leuker te maken. Zoals dictee met moppen, taalles met galgje. Ook verzint de schrijfster allerlei leuke woorden die helemaal niet bestaan. Zoals meevaljuf in plaats van invaljuf.
Dans (non-verbaal):
X
Astronomisch:
Mees Kees en Tobias zijn op dezelfde dag jarig, ze hebben dus hetzelfde sterrenbeeld.
Religieus:
In de stage klas zitten kinderen uit allerlei culturen, met verschillende geloven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten